Ballı Soslu Tavuk Kanatları Tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Ballı Soslu Tavuk Kanatları Tarifi
Ballı Soslu Tavuk Kanatları Tarifi
Bal yemeklere çok yakışıyor. Bir an önce, ballı yemekler yapmayı daha çok alışkanlık haline getirmeliyiz. Benim gibi tavuğu, kırmızı etten daha çok tüketenler için ise, farklı bir alternatif. Çok lezzetli oluyor. Deneyince anlayacaksınız.Benim kızım içinde bal olan hiçbir şeyi yemez mesela, bunu hapur hupur götürüyor. Sosun içindeki malzemelerle bal karışınca çok güzel bir tat yakalayabiliyorsunuz.
Ballı Soslu Tavuk Kanatları İçin Malzemeler;
20 adet tavuk kanadı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için Malzemeler
½ su bardağı barbekü sos
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı bal
2 diş ezilmiş sarımsak
Ballı Soslu Tavuk Kanatları Yapılışı;
Ballı soslu tavuk kanatları hazırlamak için öncelikle bir kâsede zeytinyağı, toz kırmızı biber ve tuzu karıştırıyoruz. Tavuk kanatlarımızı bu karışıma buluyoruz ve fırın telinin üzerine diziyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Sosu İçin
Farklı bir kasede barbekü sos, ketçap, bal ve sarımsağı bir güzel karıştırıyoruz.
Fırından çıkan tavukları bu sosa batırıp yeniden fırın telinin üzerine diziyoruz.5-10 dakika daha tavukların üzerindeki sos iyice renk alınca fırından çıkartıyoruz ve servis ediyoruz.
Herkese Afiyet Olsun!
Bal yemeklere çok yakışıyor. Bir an önce, ballı yemekler yapmayı daha çok alışkanlık haline getirmeliyiz. Benim gibi tavuğu, kırmızı etten daha çok tüketenler için ise, farklı bir alternatif. Çok lezzetli oluyor. Deneyince anlayacaksınız.Benim kızım içinde bal olan hiçbir şeyi yemez mesela, bunu hapur hupur götürüyor. Sosun içindeki malzemelerle bal karışınca çok güzel bir tat yakalayabiliyorsunuz.
Ballı Soslu Tavuk Kanatları İçin Malzemeler;
20 adet tavuk kanadı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için Malzemeler
½ su bardağı barbekü sos
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı bal
2 diş ezilmiş sarımsak
Ballı Soslu Tavuk Kanatları Yapılışı;
Ballı soslu tavuk kanatları hazırlamak için öncelikle bir kâsede zeytinyağı, toz kırmızı biber ve tuzu karıştırıyoruz. Tavuk kanatlarımızı bu karışıma buluyoruz ve fırın telinin üzerine diziyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Sosu İçin
Farklı bir kasede barbekü sos, ketçap, bal ve sarımsağı bir güzel karıştırıyoruz.
Fırından çıkan tavukları bu sosa batırıp yeniden fırın telinin üzerine diziyoruz.5-10 dakika daha tavukların üzerindeki sos iyice renk alınca fırından çıkartıyoruz ve servis ediyoruz.
Herkese Afiyet Olsun!
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz